Opskrift

Oksehaler i rødvin

Personer

4 PERSONER

Timer

3 timer

Ingredienser

  • 2 kg oksehaler 75 g smør 500 g små løg 500 g gulerødder ½ tsk. karry ½ tsk. mild paprika 1/4 tsk. basilikum 1/4 tsk. merian 1 fed hvidløg 1 spsk. salt 500 g champignon 5 dl rødvin 1 ds. flåede tomater Hvedemel 100 g enoki svampe

Fremgangsmåde

Brun oksehalerne i fedtstoffet

Tag dem op og kom dem i stegesoen.

Pil løgene og skærm dem i kvarte.

Skrab eler skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Svits løg og gulerødderne i fedtstoffet.

Kom det hele i stegesoen.

Bland krydderierne, juicen fra tomaterne og rødvinen.

Pres hvidløget i blandingen.

Hæld det over halerne.

Sæt låg på stegesoen og giv halerne 2-3 timer ved 200 C

Halerne skal være så møre at kødet kan tages fra benene med en ske.

Skær champignon i kvarte og læg dem ned i stegesoen sammen med tomaterne og svampe.

Lad dem stå ca. 5 minutter.

Er skyen blevet meget fed, skummes noget af fedtet fra.

Retten kan jævnes med lidt mel, men det er ikke nødvendigt.

Servér med nogle lækre ovnbagte kartofler/rodfrugter.