Opskrift
Oksehaler i rødvin
Ingredienser
-
2 kg oksehaler 75 g smør 500 g små løg 500 g gulerødder ½ tsk. karry ½ tsk. mild paprika 1/4 tsk. basilikum 1/4 tsk. merian 1 fed hvidløg 1 spsk. salt 500 g champignon 5 dl rødvin 1 ds. flåede tomater Hvedemel 100 g enoki svampe
Fremgangsmåde
Brun oksehalerne i fedtstoffet
Tag dem op og kom dem i stegesoen.
Pil løgene og skærm dem i kvarte.
Skrab eler skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Svits løg og gulerødderne i fedtstoffet.
Kom det hele i stegesoen.
Bland krydderierne, juicen fra tomaterne og rødvinen.
Pres hvidløget i blandingen.
Hæld det over halerne.
Sæt låg på stegesoen og giv halerne 2-3 timer ved 200 C
Halerne skal være så møre at kødet kan tages fra benene med en ske.
Skær champignon i kvarte og læg dem ned i stegesoen sammen med tomaterne og svampe.
Lad dem stå ca. 5 minutter.
Er skyen blevet meget fed, skummes noget af fedtet fra.
Retten kan jævnes med lidt mel, men det er ikke nødvendigt.
Servér med nogle lækre ovnbagte kartofler/rodfrugter.