Opskrift

Spicey chili con carne

Personer

4 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 2 løg 2 fed hvidløg ½ eller hel rød chili. En hel giver god spiceynes. 5 gulerødder ½ peberfrugt 400 g FRISK hakket okse 8 – 12 % 1 dåse kogte kidney bønner 1 dåse flåede tomater 3 dl vand 1 tsk brun farin 1 tsk stødt spidskommen Et par stængler frisk timian, eller tørret. Olie til stegning Salt og peber Tilbehør: Cremé fraiche.

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg. Skær chilien over på langs og fjern kernerne. Hak den meget fint. Skrub gulerødder under koldt vand og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler.

 

Varm en gryde op med ca. 1 dl olie og kom løg, chili, brun farin, spidskommen og hvidløg i til det får let farve. Tilsæt timian og kødet, og brun det godt af.

 

Sigt kidneybønnerne, så væden løber fra. Kom bønner, gulerødder, peberfrugt, chili, flåede tomater og vand i gryden. Kog det hele igennem 20 – 25 min.

 

Server med creme fraiché på toppen og evt. ris til.